Tači daje Kurtiju dodatnih 48 sati

Predsednik Kosova Hašim Tači saopštio je nakon sastanka sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem, da mu je dao dodatnih 48 sati da predloži kandidata za novog predsednika Vlade Kosova, pre nego što preduzme druge Ustavom predviđene poteze.

Tači je na svom Fejsbuk profilu, između ostalog, napisao da je sastanak sa Kurtijem važan korak ka daljem konstituisanju kosovskih institucija.

„Upravo sam imao kratak sastanak sa liderom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem u nastojanju da sprovedem izbornu volju iskazanu na izborima održanim 6. oktobra prošle godine. Konstituisanje Skupštine Kosova bio je prvi važan korak. Potreba za formiranjem vlade od vitalnog je značaja za državu i građane Kosova. Gospodin Kurti danas nije bio spreman da ponudi ime kandidata iz Samoopredeljenja“, napisao je Tači.

„Kao predsednik države, iskoristiću svoj ustavni i zakonski autoritet u cilju očuvanja i negovanja političkog i građanskog jedinstva i evroatlanske orijentacije Kosova. Zato sam odlučio da ponudim Kurtiju dodatnih 48 sati da predloži kandidata za sledećeg predsednika Vlade Kosova, pre nego što preduzmem sledeće ustavne i zakonske mere“, napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još