Proslava Badnjeg dana u Kosovskoj Mitrovici

Građani Kosovske Mitrovice su i ove godine proslavili Badnji dan okupljeni u centru grada kod spomenika knezu Lazaru

Povodom današnjeg praznika, održan je koncert na kojem je nastupilo više žanrovski različitih izvođača.

Koncert je započeo nastupom Crkvenog hora “Branislav Nušić”  koji je izveo pesmu o Badnjaku i Božiću.

Nakon nastupa Crkvenog hora, građanima su se predstavili i “Funky pop project” , Saška Hajder, Slobodan Boba Rakić i Aleksa Radenković kao i Trubački orkestar Danijele Veselinović.

Građani su imali priliku da se druže, pevaju i igraju ali i da se posluže kuvanim vinom i rakijom.

Među okupljenim građanima je bio i rođeni mitrovčanin, Miloš Krasić koji je tom prilikom za program Radio Kosovske Mitrovice rekao da mu je mnogo drago što je posle dugo vremena u prilici da ovaj praznik proslavi sa svojim najmilijima.

“Jako sam srećan kao i moja porodica što sam ovde danas sa našim ljudima i da se lepo provedemo. Naravno da je Božić ovde najlepši a ja nisam imao prilike zbog svojih obaveza, dok sam bio aktivni sportista, da budem za naš najveći praznik u Kosovskoj Mitrovici ali sad sam u prilici da to mogu da uradim sa svojim prijateljima, porodicom u svom rodnom gradu, zbog čega sam stvarno jako srećan” rekao je Krasić.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je tom prilikom građanima čestitao Badnji dan i istakao da su ovo dani kada više nego ikada treba iskazati jedinstvo i slogu za ostanak na ovim prostorima.

 “Okupljeno i jedinstveno građani Kosovske Mitrovice tradicionalno proslavljaju Badnji dan. Ovo su dani gde više nego ikada treba da iskažemo našu odlučnost, jedinstvo, slogu za ostanak na ovim prostorima, znajući da imamo veliku podršku države Srbije i svih dodatnih institucija. To nas dodatno ohrabruje i svakako treba da nas motiviše da ovdašnji ostanak mora da bude još jači a svima nama koji smo na mestima rukovodioca, da damo svoj doprinos u radu kako bi se stvorile nove prilike, pozitivniji ambijent i biće toga ukoliko smo mi odlučni i ukoliko mi radimo na tome” rekao je Spirić.

Organizator proslave je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

Večernje sa osvećenjem i paljenjem badnjaka počeće u 16h u porti hrama Svetog Dimitrija.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još