Jevtić čestitao Božić

Odlazeći potpredsednik kosovske Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Badnji dan, Badnje veče i Božić svim pravoslavnim vernicima koji ovaj praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru.

”Neka praznik mira, nade i ljubavi darovanih nam kroz rođenje Hrista budu osnovna pokretačka i stvaralačka snaga u našem životu. Želim da vam Božić donese mnogo radosti, zdravlja, uspeha i poštovanja. Božić nas podseća na one koji su nam najbliži, najmiliji i zato je poruka razumevanja i solidarnosti koju ovaj praznik nosi u sebi danas važnija nego ikad za sve.

Najradosniji praznik treba da nas podstiče i snaži da pokazujemo ljubav , ukazujemo na pravi put i dobro, a odvraćamo od zla i stranputice, poštujemo prava i slobodu svakog čoveka. Neka nas dani koji su pred nama podsete na važnost negovanja istinskih vrednosti, važnosti zajedništva, međusobnog uvažavanja. Dane praznika provedete u krugu porodice i prijatelja, da vaš dom bude ispinjen blagostanjem i osećanjem bliskosti i ljubavi.

Mir Božiji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!”, stoji u čestitki Jevtića.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još