• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Nećemo nikada tražiti tuđe, ali nećemo biti spremni da damo svoje

Predsednik Srpske liste Goran Rakić uputio je danas saopštenje u kome se daje puna podrška predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, povodom njegove politike vezane za Kosovo i Metohiju, ali i situaciju u Crnoj Gori.

Saopštenje Gorana Rakića prenosimo u celosti u nastavku teksta.

“U predvorje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića srpski narod se suočava sa velikim izazovima i potrebom da po ko zna koji put moramo svedočiti i štititi svoju veru, ime i prezime, te zaštititi svoj identitet.

Za razliku od nekih prethodnih vremena zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću srpski narod, ma gde se nalazio, u njemu kao predsedniku, svojoj Srbiji i svom Beogradu ima mesto utehe i zaštite od svih nasrtaja kojima smo kao narod izloženi, jer je njegova politika osnov koji ujedinjuje Srbe bez obzira na granice koje su nam nametnute.

Srbi na Kosovu i Metohiji ujedinjeni oko politike predsednika Aleksandra Vučića i okupljeni u Srpskoj listi uspeli su da svojim jedinstvom postanu bedem odbrane nacionalnih interesa. Zato smo najpozvaniji da danas pružimo punu podršku predsedniku Vučiću u zaštiti interesa svakog Srbina ma gde živeo mudrom i odgovornom politikom, ali i da pozovemo svu našu braću u Crnoj Gori da ostanu čvrsti, jedinstveni i složni u odbrani naših svetinja, od Ostroga, do Morače, Savine i svih zadužbina naše Srpske pravoslavne crkve.

Nema sumnje da jačanje naše otadžbine neće blagonaklono gledati neprijatelji srpskog naroda, ni njihove sluge oko nas, koje se ne srame da u ovom trenutku stanu uz Judu Iskariotskog, protiv svog naroda, svoje Srbije i svoje srpske crkve, ali je odgovornost na svakom Srbinu da bude spreman da štiti svoja individualna i kolektivna prava. Nećemo nikada tražiti tuđe, ali nećemo biti spremni da damo svoje.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još