• Početna>
  • Vesti>

S. Popović položio kamen temeljac za zgradu Omladinskog centra u Gračanici

Predsednik opštine Gračanica položio je danas, uoči početka nove 2020. godine, kamen temeljac za izgradnju modernog Omladinskog centra. Prema planu, Omladinski centar biće sedište okupljanja omladinskih nevladinih organizacija i svih onih koji žele da rade u društvenom interesu.

Predsednik Srđan Popović kazao je nakon polaganja temeljca da je ideja pokrenuta još pre godinu i po dana nakon razgovora sa predstavnicima omladinskih organizacija.

„Tada smo razmatrali šta opština može da uradi za njih i dogovorili smo izgradnju Omladinskog centra. Evo danas kao rezultat tog dogovora i naših stalnih kontakata imamo početak izgradnje jednog modernog funkcionalnog objekta u centru Gračanice. Mi smo kao opština opredeljeni da ulažemo u budućnost u omladinu i svaranje uslova za organizovanje mnogih aktivnosti koje će im služiti kako za edukaciju tako i za društveno delovanje u našoj opštini a i šire . Ovaj projekat zajedički radimo sa IOM-om. Opština je za realizaciju ovog projekta izdvojila 17 hiljada evra a IOM 30 hiljada“, kazao je Popović.

On je rekao da će opština tokom izgradnje sagledati sve aspekte daljeg delovanja ovog centra i aspekte rada.

„Tačnije tačno ćemo dogovoriti organizovanje rad ovog Omladinskog centra. Predvideli smo da ovo bude mesto okupljanja nevladinih omladinskih organizacija koje deluju u našoj opštini koje već imaju svoje stalne aktivnosti a sada će samo dobiti svoj stalni prostor“, naglasio je Popović.

Dušan Stanojković član Omladinskog saveta zahvalio se opštini Gračanica i IOM-u što su prepoznali potrebe mladih.

„Uveren sam da će Omladinski centar biti dom svih mladih koji žele da rade, napreduju i razvijaju svoje veštine. Smatramo ovo i velikim uspehom i nas omladinaca“,kazao je Stanojković.

Zgrada Omladinskog saveza biće oko 100 kvadrata na dva sprata. Na prvom spratu predviđena je konferencijska sala dok će na drugom spratu biti kancelarije.

Završetak ovog projekta očekuje se u martu 2020.godine.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još