Ambasador Harčenko uručio novogodišnju čestitku ministra Lavrova

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom.

Tokom susreta, sumirani su rezultati odlične saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije tokom 2019. godine i razmenjene su novogodišnje čestitke.

Ovom prilikom, ambasador Harčenko uručio je šefu srpske diplomatije novogodišnju čestitku koju mu je uputio ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov.

„Poštovani gospodine ministre, dragi Ivice,

Srdačno ti čestitam dolazeću Novu Godinu i Božić.

Aktivna dinamika bilateralnih kontakata u godini na isteku svedoči da se rusko-srpsko strateško partnerstvo razvija uzlaznom putanjom i učvršćuje se na svim pravcima.

Zadovoljni smo visokim nivoom saradnje između spoljnopolitičkih resora naših zemalja. Spremni smo i da ubuduće podržavamo prijateljsku Srbiju koja brani svoje nacionalne interese u skladu sa principima međunarodnog prava.

Sa zadovoljstvom se prisećam naših razgovora u Moskvi 20. decembra 2019. godine i nadam se novim plodotvornim sastancima u dolazećoj godini.

Želim tebi i tvojim najbližima sreću, zdravlje i uspehe, a celom srpskom narodu – mir i prosperitet”, navodi se u čestitki ministra Lavrova.

Izvor: MSP

Comments