• Početna>
  • Vesti>

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović posetio opštinu Gora

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović zajedno sa privrednikom iz Novog Pazar Rešitom Bajramovićem uručio je deci iz šest osnovnih škola opštine Gora, koje funkcionišu u sistemu vlade Republike Srbije novogodišnje paketiće. Prvo su u opštini Gora u selu Vranište podelili paketiće za decu iz susednih sela , a zatim posetili i OŠ „Nebojša Jerković“ u Ljubovištu.
„Zadovoljstvo mi je danas biti ovde sa ovo decom i kada ih vidmo nasmejane. Nije nam teško , nego nam je veliko zadovoljstvo da dođemo do svakog našeg čoveka , naročito nam je velika satisfakcija kada izmamimo osmehe ove predivne dečice . Inače i u narednom periodu ćemo sve češće biti u mogućnost da pomognemo svim ljudima koji poštuju Republiku Srbiju ovde na KiM. Najveću zahvalnost dugujemo porodici Bajramović, koja je donirala paketiće za ovu decu.Ovo je primer i za druge privrednike i kompanije da na ovakav način pomognu gde je najpotrebnije“, rekao je Jović.
„Ovo je još jedna u nizu od aktivnosti koje je porodica Bajramović učinila za mališane. Prvi put ovde doniramo, ali ne i poslednji. Mnogo mi znači jer smo uspeli da nasmejemo ovu decu“, kazao je Bajramović.
I ove godine Kancelarija za KiM u saradnji sa Crvenim krstom Srbije obezbedila je pakete pomoći za socijalno ugrožene porodice.
„Za najugroženije porodice, ne samo ovde već širom Kosova i Metohije obezbeđeni su paketi prehrambenih proizvoda i higijene, kao i brašno. Poznato je da zbog budžeta početkom januara zakasne socijalna davanja, tako da i na ovakav način pomažemo kako stanovništvo ne bi osetilo taj nedostatak“, ističe Jović.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i u narednoj godini će nastaviti da ulaže na Kosovo i Metohiju zarad opstanka i ostanka na ovim prostorima.

Izvor RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još