• Početna>
  • Vesti>

Prvo ročište na suđenju u slučaju Oliver Ivanović zakazano za ponedeljak

U ponedeljak u 9:30 u Specijalnom tužilastvu u Prištini zakazano sudjenje šestorici Srba koji su osumnjičeni za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića, među kojima je i sekretarica Silvana Arsović.

Zapazeno je puno nelogičnosti u istražnim radnjama koje su se vodile 23 meseca i ovom prilikom želimo da postavimo nekoliko pitanja onima koji se bave zaštitom ljudskih prava, kao i medjunarodnim predstavnicima na Kosovu, stoji u saopštenju GI SDP.

“Prvo, zašto se osumnjicenim Srbima sudi u Pristini, ispred sudskog veća koga zastupaju albanski predstavnici bez ijednog srpskog člana u Veću?

Zašto su braniocima osumnjicenih Srba dostavljene sudske spise na albanskom jeziku, na osnovu kojih pripremaju odbranu svojih klijenata? Takodje su dostavljene i na CD, koji nisu mogli ni da otvore? Jedino su dobili  sažetu optužnicu i dvojezični poziv za ročiste . Da li to znaci da su ugrožena i osnovna ljudska prava koja su njihovim zakonima zagarantovana?”, pitaju iz GI SDP-a u saopštenju koje su dostavili medijima.

Ove cinjenice ukazuju da ova optuznica i  sudjenje koje ce trajati predstavljaju jednu veliku farsu, dodaje se u saopštenju za javnost.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica(saopštenje)

Comments

Pročitaj još