• Početna>
  • Vesti>

Drecun: Moramo da budemo apsolutno uz svoj narod u Crnoj Gori

DRECUN KOSOVO DIJALOG

Predsednik skupštinskog Odobra za KiM Milovan Drecun kaže da ono što režim Mila Đukanovića radi je nastavak politike koja svađa građane Crne Gore i deli, po verskom i nacionalnom osnovu. Fokus njegovog delovanja je snažna antisrpska politika koja se ogleda u obespravljivanju srpskog naroda u Crnoj Gori, kaže Drecun.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Milovan Drecun je rekao da režim Mila Đukanovića zna šta čini sa ovim zakonom jer je to zapravo prvi korak posle koga će uslediti pokušaj otimanja imovine SPC i raspodele na nepriznatu, nekanonsku, izmišljenu CPC kojom rukovodi neki raspop.

“Moj otac, đed i prađed su sahranjeni u Ljubotinju kod Cetinja i šta sada – kada odem na njihove grobove da zapalim sveću i uđem u crkvu da se pomolim – uđem u državnu crkvu Mila Đukanovića, treba li u u svakoj crkvi posle ovog zakona da bude slika Mila Đukanovića, to oni hoće da urade”, kaže Drecun.

Prema njegovim rečima, ne mogu tako grubo da se poigravaju sa verskim osećajima.

“Vaskoliki srpski narod je uz svoju braću i sestre koji stradaju u Crnoj Gori. Mislim da je vreme da se u Srbiji definitivno, ozbiljno, sistematski govori o obespravljenosti srpskog naroda u Crnoj Gori”, kaže Drecun.

Kada pogledate sa strane, vi ne primećujete koliko je težak život srpskom narodu, ali oni su, kako kaže, obespravljeni, ne mogu da rade u državnoj administraciji i lokalnoj samoupravi – njihovi privatni poslovi su pod pritiskom, napadaju im jezik, veru.

“Srpski narod u Crnoj Gori je deo tela vaskolikog srpskog naroda i moramo da budemo apsolutno uz svoj narod u Crnoj Gori. Ovo što režim Mila Đukanovića radi je nastavak politike koja svađa građane Crne Gore i deli, po verskom i nacionalnom osnovu i fokus njegovog delovanja je snažna antisrpska politika koja se ogleda u obespravljivanju srpskog naroda u Crnoj Gori”, kaže predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

Prema njegovim rečima, ovaj zakon ne sluti na dobro i ne donosi ništa dobro. “Oni će nastaviti, mislim na režim Đukanovića, da dalje obespravljuju srpski narod i da ugrožavaju SPC jer ovo je samo priprema terena, donošenje prvnog osnova za neke mere koje će biti preduzete dalje prema SPC”, istakao je Drecun.

“Srpskom narodu i vernicima SPC ne preostaje ništa drugo nego da svim raspoloživim dozvoljenim sredstvima i mirnim sredstvima brane svije svetinje”, zaključio je Drecun.

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još