• Početna>
  • Vesti>

Božić: Savez za Srbiju vodi politiku nezavisnog Kosova

Narodna poslanica Sandra Božić izjavila je da je Marinika Tepić svojom izjavom o plaćanju kampanje za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova napala teritorijalni integritet Srbije i pokazala da Savez za Srbiju vodi politiku nezavisnog Kosova.

Kako je rekla, ta izjava dolazi u trenutku kada se na Kosovu hapse ljudi samo zbog izrečenog stava, poput onog o slučaju Račak i dodala da se u ovom trenutku ne zna ko je glasniji, da li Bedžet Pacoli ili Marinika Tepić.

Božić je novinarima u Skupštini kazala da je Tepić tom svojom izjavom napala i kampanju koju Srbija vodi za povlačenje priznanja Kosova, kao i 17 država članica UN, prijateljskih država, koje su povukle to priznanje.

Kako je navela, posle poslednje konferencije Marinike Tepić u Skupštini Srbije saznali su se odgovori na sve iskonstruisane afere i laži koje SzS plasira u javnosti i to jasan odgovor koji je stao na stranu interesa Bedžeta Pacolija.

„Imali smo priliku da čujemo jasne stavove Bedžeta Pacolija, a izgovorila ih je upravo Marinika Tepić. Snažnim glasom stala je protiv kampanje koju Srbija vodi za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, što je jedan od najznačajnijih uspeha Srbije u pregovaračkoj poziciji prethodnih godina. Alijansa za Kosovo Bedžeta Pacolija i isto toliko kontraverzni biznismen Dragan Ðilas sa svojom strankom danas imaju iste stavove, istu platformu za delovanje i istim glasom govore upravo na jednu temu, a to je rušenje Srbije“, kazala je Božić.

Istakla je da deo opozicije okupljen u SzS-u danima zloupotrebljava hol Skupštine gde na konferencijama za medije svakodnevno pokazuju želju da zakoči i zaustavi napredak Srbije.

Božić je upitala zašto nikada iz skupštinskog hola nisu pričali na koji način i koji položaj imaju Srbi na Kosovu ,da trpe anticivilizacijske takse od čega se finansira kampanja nezavisnosti Kosova.

Izvor Tanjug/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još