Đurić: Jeremić porazio samog sebe

Potrpedsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić ocenio je večeras da je “Vuk Jeremić porazio samog sebe u nastupu na RTS-u”.

“Njegovo antidržavno delovanje je programsko, i on se očito građanima Srbije za to što ga ne žele sveti nastojanjem da destabilizuje i oslabi Srbiju”, istakao je Ðurić, saopštila je SNS.

On ocenjuje da je bilo u srpskoj politici apsurda, ali da se nikada nije dogodilo da predstavnik opozicije gostujući na javnom servisu pozove građane na bojkot izbora iznoseći kao krunski argument navodno nepostojanje slobode pojavljivanja na RTS-u.

Ðurić smatra i da Jeremić ne želi na izbore zato što je, i pored “vanserijske samozaljubljenosti”, svestan da ne može da pređe izborni prag, “sve i da mu iz Prištine u konvojima pošalju birače”, a da bi oni to, kako kaže, učinili u znak zahvalnosti za sve što je uradio za promociju samoproglašenog Kosova.

“Podsetimo još jednom – Jeremić je jedan od ljudi koji su lično i neposredno učestvovali u poništavanju suvereniteta Srbije dovođenjem granične policije i carine Kosova na prelaze prema centralnoj Srbiji, uvodeći Srbima na KiM obavezu da poseduju lične karte tzv. „Republike Kosova“ i tablice tzv. „Republike Kosova“””, napominje Ðurić.

On ukazuje da je najveća laž i odsustvo stida demonstrirano u tvrdnji da presuda Međunarodnog suda pravde, kojom je ozakonjeno otcepljenje naše južne pokrajine, doneta upravo na zahtev Jeremića, Tadića i ekipe čiji je deo bio i Đilas, “nije bila smrtonosni udarac našoj poziciji i trijumf separatista nakon koga je usledilo preko 100 priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova”.

“Sam način na koji je danas govorio o Kosovu i Metohiji svedoči do koje mere je zabrazdio u vlastoljublju i mržnji prema predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj politici borbe za zaštitu nacionalnih i državnih interesa”, kaže Ðurić.

On napomnje i da politika ne bi smela da bude cirkus gde se možete glupirati bez ikakve odgovornosti i konsekvenci, a, kako kaže, Vuk Jeremić se za svoje štetočinsko ponašanje ne može pravdati ni infantilnošću ni neiskustvom, “jer novac iz tajkunskih i inostranih fondova dobija upravo da bi radio to što radi”.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments