• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Pacolijeva Alijansa za novo Kosovo i stranka Dragana Đilasa javno i otvoreno govore jednim glasom

Beograd, 16. maja 2019. - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric (na slici) sastao se danas sa ambasadorom Slovenije Iztokom Jarcom. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

“Alijansa za novo Kosovo kontroverznog biznismena Bedžeta Pacolija i stranka kontorverznog biznismena Dragana Đilasa danas javno i otvoreno govore jednim glasom, glasom podrške razbijanju Srbije, snažnim glasom protiv kampanje povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, koje je jedan od naznačajnijih uspeha Srbije u zaštiti naše pregovaračke pozicije prethodnih godina” saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Ceo srpski narod na Kosovu i Metohiji ožalošćen je i osramoćen ponašanjem narodnog poslanika Marinike Tepić i njenog partijskog starešine Dragana Đilasa” stoji u saopštenju.

“Kao direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju trebalo bi verovatno, u normalnim okolnostima, da mi bude drago da vidim da tesno sarađuju albanske stranke iz naše južne pokrajine i stranke organizovane samo za područje centralne Srbije. Nažalost, nakon današnjeg izliva stranačke ostrašćenosti Marinike Tepić, mogu da kažem da mi nije drago i da me je kao građanina sramota” dodaje se.

“Na stranu sve stranačke i političke razmirice, jednostavno ljudski ne mogu da razumem kako je moguće da neko ćuti na takse za mleko za srpsku decu, hapšenja i progone Srba, osudu Ivana Todosijevića na dve godine robije zbog iznetog stava o Račku, agresiji na našu zemlju i zločinima UČK, a onda se obrušava na borbu sopstvene zemlje protiv jednostrano proglašene nezavisnosti naše južne pokrajine, samo zato što je politički arhitekta uspeha Srbije na tom planu Aleksandar Vučić” navodi se u saopštenju.

“Čudna je koincidencija da je nezavisnost Kosova, doduše baš i proglašena u vreme vlasti čiji je tajkun Dragan Đilas bio jedan od nazovimo to poslovnih stubova, istovremeno lično beležeći svetske rekorde u profitu prodajući reklamne sekunde na RTS-u sa pozicije gradonačelnika Beograda” ističe se.

“Moguće je i da Đilas merka ili je već zaključio sličan aranžman sa Radio-televizijom Kosova pa se podrškom Pacolijevoj kampanji za priznanja kroz usta Marinike Tepić preporučuje za dalju poslovno-tehničku saradnju” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još