• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Mržnja ekstremista iz Prištine prema Vučiću je mržnja prema miru i budućnosti

“Mržnja raznih ekstremista iz Prištine, uključujući i Toma Gašija, prema predsedniku Aleksandru Vučiću je mržnja prema miru i budućnosti” ističe se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“To najbolje potvrđuje protest Samoopredeljenja u Tirani protiv nastojanja da se u regionu politički odnosi relaksiraju kroz davanje podsticaja zajedničkom ekonomskom razvoju i liberalizaciji protoka ljudi, robe, usluga i kapitala” dodaje se.

“Prištinski ekstermisti, koji svoje štetočinske pipke sada već puštaju po čitavom regionu, žele da nas sve drže kao taoce sopstvene nacional-romantičarske zaljubljenosti u prošlost” navodi se u saopštenju.

“Ti zaljubljenici u isfabrikovane slike prošlosti počeli su da veruju u sopstvene laži i ne mogu da se pomire sa činjenicom da je šovinistički mentalitet u Evropi i savremenom svetu odavno prevaziđen i da moderne nacije imaju prirodnu potrebu da se otvaraju prema drugima, a ne da se opasuju zidovima i carinskim barijerama” stoji u saopštenju.

“Priština je poprište rata klanova i šovinističkih vođa, i svi su oni izgleda ujedinjeni jedino u rešenosti da nas zarobe u svojim anahronim vrednosnim sistemima kako se ne bi osećali kao otpadnici od civilizacije” dodaje se.

“Prištinske šovinističke grupe, preobučene u političke stranke, imaju potrebu da prinose žrtve u cilju stvaranja masovne histerije, a Ivan Todosijević je ništa drugo do žrtva na oltaru jedne nazadne i ratoborne klanovske vrhuške” navodi se.

“Ono što nas odvaja nisu jezik i vera, već pre svega vrednosni sistem, a predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbija će nastaviti da budu borci za moderne evropske vrednosti, bez obzira na mržnju i frenetične reakcije prištinskih šovinističkih vođa” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još