• Početna>
  • Vesti>

Dačić čestitao Vučiću za inicijativu o “mini Šengenu”

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je predsedniku Aleksandru Vučiću, na političkoj hrabrosti da promoviše inicijativu o “mini Šengenu”, čime je, kaže, pokazao da je državnik koji razmišlja i radi za budućnost Srbije i regiona.

Odavno jedna inicijativa nije imala toliki značaj kao što je inicijativa predsednika Vučića o “mini Šengenu”, ističe Dačić i ukazuje da je ta inicijativa značajna i na regionalnom, i na evropskom nivou, a pre svega za građane zemalja uključenih u nju.

“Ova inicijativa istovremeno isteruje na čistac i sve one koji nisu za mir i saradnju, već za rat i sukobe”, istakao je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Prema njegovim rečima, paradoksalno je da Vučića, dok dolazi u Tiranu sa idejom o miru i saradnji, dočekuju demonstracije.

Paradoksalno je, kaže, i da se toj ideji protive Muslimani u BiH, Albanci u Severnoj Makedoniji, vlasti u Crnoj Gori i u Prištini, kao i deo opozicije u Srbiji.

Zašto su protiv i za šta se oni zalažu, pita Dačić i odgovara: “Umesto mira i saradnje oni su za sukobe, zidove, pa čak, kako kažu u Prištini, i za rat. U tome je razlika od pristupa Srbije I Vučića”. 

“Želim javno da čestitam Vučiću na političkoj hrabrosti da promoviše inicijativu o mini Šengenu, time je pokazao da je državnik koji razmišlja i radi za budućnost Srbije i regiona”, navodi ministar Dačić.

Svi koji se tome protive pokazuju, dodaje Dačić, da su protiv takve budućnosti, da žive u ružnoj i bolnoj prošlosti, i da nemaju šansi na političkoj sceni.

“Narod hoće bolju budućnost, a ne političare koji žele sukobe i rat. Ili je problem u tome što je inicijativu predložio Vučić i Srbija. Time pokazuju da ne žele jaku i stabilnu Srbiju, i Srbiju okrenutu budućnosti”, zaključio je Dačić.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još