• Početna>
  • Vesti>

Optužnica za ubistvo Ivanovića na 10.000 strana na albanskom jeziku, pred advokatima mnogo posla

Advokat Jovana Filipović, zastupnica Silvane Arsović, bivše sekretarice ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića kaže da čeka pripremno ročište za suđenje 30. decembra kako bi videla šta je sa dokaznim materijalom, koji im je dostavljen samo na albanskom jeziku i to na diskovima.

Filipovićeva za Novosti objašnjava da dosad dostavljeni dokazni materijal sadrži oko 10.000 strana, pa se nada da će pre pripremnog ročišta biti dostavljen prevod na srpski jezik kako bi mogli da shvate kojim navodnim dokazima tužilaštvo raspolaže.

Advokatima Srba osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića dostavljene su optužnice, a prvo pripremno ročište zakazano je za 30. decembar. Tada neće biti izvođenja svedoka i advokati posle toga imaju mesec dana da ulože žalbu na optužnice.

Optužnica je dostavljena i advokatu Mahmutu Haljimiju, braniocu Marka Rošića koji se nalazi duže od godinu u pritvoru.

“Naš advokat je otišao sam da uzme optužnicu u tužilaštvo”, kaže Rošićev otac Nebojša.

“Rekao nam je da je optužnica smešna, jer u prvom delu piše da je u džepu pokojnog Olivera pronađen papirić sa registarskim oznakama mog džipa, a u drugom delu se navodi da je taj papirić kasnije dostavljen jer je navodno pronađen u njegovom novčaniku, pošto tužioci i istražitelji nisu ništa pronašli na licu mesta” kaže on.

Osim Rošića i Arsovićeve, optužnicom su obuhvaćeni i Nedeljko Spasojević, Rade Basara, kao i pripadnici kosovske policije Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Izvor: Novosti, Kosovo Online

Comments

Pročitaj još