• Početna>
  • Vesti>

Mitrovački studenti umetnosti oslikali Odeljenje neonatologije u Kraljevu

Studenti Fakulteta umetnosti iz Prištine sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, David Pavlović i Aleksandar Glibetić, oslikali su veselim slikama prostor Odseka za neonatologiju, kao i čekaonice ispred porodilišta, ali na tome ne nameravaju da stanu.

Najveseliji deo kraljevačke bolnice sada je još lepši, jer se sa zidova Odseka za neonatologiju, kao i čekaonice ispred porodilišta smeše zadovoljne bebe i razigrano životinjsko carstvo. Da ulepšaju ovaj prostor potrudili su se studenti Fakulteta umetnosti iz Prištine sa sedištem u Zvečanu – David Pavlović i Aleksandar Glibetić

David je na četvrtoj godini studija Likovne akademije, Aleksandar na master studijama, obojica na Odseku za vajarstvo. Ovi mladi i vredni ljudi su, kako kažu, tek na pola puta do ostvarenja svoje zamisli.

Naime, planiraju da svojim crtežima ulepšaju i prostor u kome su smeštene mlade mame. Svojim volonterskim angažovanjem pomažu da odeljenja kraljevačke bolnice dobijuu što lepše lice.

Možda je ovo prilika, smatraju u kraljevačkoj bolnici, da upute poziv i ostalima da, u skladu sa svojim mogućnostima učine nešto slično.  David i Aleksandar su pokazali jedan od načina.

Izvor: Zdravstveni centar „Studenica“ Kraljevo

Comments

Pročitaj još