Advokatima dostavljene optužnice za ubistvo Ivanovića

Advokatima Srba osumnjičenih za ubistvo političara Olivera Ivanovića dostavljene su optužnice, a prvo pripremno ročište zakazano je za 30. decembar. Tada neće biti izvođenja svedoka i advokati nakon toga imaju mesec dana da ulože žalbu na optužnice.

“Očekujemo pripremno ročište, kao bismo videli šta je sa dokaznim materijalom koji nam je zasad dostavljen samo na albanskom jeziku i to na diskovima,” – kaže za Večernje novosti Jovana Filipović, zastupnica Silvane Arsović, bivše Ivanovićeve sekretarice.

Filipovićeva objašnjava da dosad dostavljeni dokazni materijal sadrži oko 10.000 strana, pa se nada da će pre pripremnog ročišta biti dostavljen prevod na srpski jezik, kako bi mogli da shvate kojim navodnim dokazima tužilaštvo raspolaže.

Optužnica je dostavljena i advokatu Mahmutu Haljimiju, braniocu Marka Rošića koji se nalazi duže od godinu u pritvoru.

“Naš advokat je otišao sam da uzme optužnicu u tužilaštvo,” – kaže Rošićev otac Nebojša.

“Rekao nam je da je optužnica smešna, jer u prvom delu piše da je u džepu pokojnog Olivera pronađen papirić sa registarskim oznakama mog džipa, a u drugom delu se navodi da je taj papirić kasnije dostavljen jer je navodno pronađen u njegovom novčaniku, pošto tužioci i istražitelji nisu ništa pronašli na licu mesta,” – dodaje Rošić.

Osim Rošića i Arsovićeve, optužnicom su obuhvaćeni i Nedeljko Spasojević, Rade Basara, kao i pripadnici kosovske policije Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Kosovsko Specijalno tužilaštvo optužnicu protiv šestoro Srba podiglo je 2. decembra.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Izvor: Večernje novosti

Foto: Vikipedija

Comments