Devetnaest godina Radija KIM

dav

Pre devetnaest godina na današnji dan zvanično je počeo sa radom Radio KIM. Emitovanje televizijskog programa započeto je 2013. godine.

RTV KIM je nezavisna radio i tv stanica koja je tokom svi ovih godina, zahvaljujući brzini izveštavanja, prisustvu događajima i profesionalnom pristupu novinarstvu, postao prepoznatljiv, kako na Kosovu, tako i šire.

Uprkos teškim uslovima rada, ovaj medij je tokom 19 godina izrodio brojne novinare i postao svojevrsna novinarska škola.

“Naš medij, eto, puni devetnaest godina postojanja i rada, neprestano dajući primer kako nezavisno novinarstvo može i mora da funkcioniše i u teškim uslovima, i uprkos pritiscima. Ovim povodom želim da izrazim zahvalnost našim urednicima, novinarima i snimateljima, koji su istrajali u ovom časnom poslu, kao i svima koji su naš rad pomogli i podržali jer su u Radio-televiziji KIM prepoznali kvalitet”, izjavio je direktor RTV KIM Isak Vorgučić.

Emitovanje programa Radio KIM započeto je uz podršku Eparhije raško-prizrenske i tadašnjih Kancelarija Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade i Nemačke, od kojih su pojedine ostale naši glavni donatori.

Zalaganjem KIM radija, osnovana je i razvijena mreža dopisništava sa cele teritorije Kosova gde je Radio KIM, jedna od vodećih članica mreže KOSMA.

Izvor RTV KIM

Comments

Pročitaj još