• Početna>
  • Vesti>

Dobrovoljni davaoci krvi iz Nikšića danas u Kosovskoj Mitrovici

Klub dobrovoljnih davalaca krvi “Sveti Sava” iz Nikšića, broji oko 850 članova, koji godišnje daju više od 1000 jedinica krvi.  Ovi humani ljudi, njih 40, danas su boravili u Kosovskoj Mitrovici, a sve u želji da na neki način budu potpora i podrška Srbima na KiM .

Klub dobrovoljnih davalaca krvi “Sveti Sava” iz Nikšića jedan je od brojnijih u Crnoj Gori, koji u kritičnim situacijama ne čekaju poziv, već se sami organizuju.

“Ovoga puta je nas četrdesetoro došlo autobusom, da bismo dali krv.Naš klub “Sveti Sava” iz Nikšića broji 850 članova , koji su jednoglasno rekli da se što više ide na Kosovo. To smo uradili iz razloga što u ovom momentu ne možemo ništa više da pomognemo, osim da damo krv”, rekao je Miodrag Peković, predsednik kluba “Sveti Sava”.

Kažu da su veze koje gradi humanost, čvrste, pa se nesebično odazivaju akcijama sličnih udruženja u državi i šire.
“Nije prvi put da smo ovde, neki su već četiri puta bili i davali krv, ja sam bio ovde 1.maja i oduševljen sam  gostoprimstvom kako osoblja, tako i gradjana. Mnogo me je dirnulo i kad smo posetili Gračanicu, pre nego što smo izašli iz autobusa već su nas ljudi  čekali sa oduševljenjem i pozvali nas da  gostujemo tamo”, kaže Dragan Bigović, član Kluba.
Sutra će članovi kluba “Sveti Sava” prisustvovati slavi manastira Devič,nakon čega ce posetiti Zočište,Prizrensku bogosloviju i manastir Sveti Arhangeli. 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još