Popović uručio ključeve nove kuće porodici Simić

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović uručio je danas četvoročlanoj porodici Simić iz Kišnice ključeve nove kuće. To je prva od ukupno šest kuća koje je za ugrožene izgadila lokalna samouprava. Porodica Simić je zadovoljna novom kućom, jer su, kako ističu, do sada živeli u staroj i trošnoj kući bez kupatila.

„Prezadovoljni smo. Hvala Bogu da i moja deca imaju svoje sobe, da imaju kupatilo. Hvala predsedniku Popoviću i Opštini što su nam pomgli da imamo ovako lep dom“, kazao je Milan Simić.
„Novi dom za nas znači bolji život, neizmerno smo srećni“, kazala je Milanova supruga, Brankica.
Porodici Simić ključeve novoizgrađene kuće uručio je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, koji je istakao da lokalna samouprava nastavlja da brine o svojim građanima i da nema većeg zadovoljstva, od onog kada pomognete porodici da dobije krov nad glavom.
„Nastavljamo sa našim programom zbirnjavanja porodica na našoj teritoriji. Porodica Simić je živela u teškim uslovima i drago mi je što smo izgradnjom kuće uspeli da im zaparavo stvorimo novi početak. Siguran sam da će im život u novoj kući biti udobniji i bolji“, kazao je Popović.
„Ovo je dokaz da brinemo za naše građane, želimo da porodice stabilizujemo i da im obezbedimo dobre uslve za život, da misle na budućnost i opstanu na ovom prostoru. Uskoro ćemo dodeliti ključeve za još pet kuća, a početkon naredne godine završićemo izgradnju još 36 stanova u Gračanici“, dodao je Popović.
Kuća za porodicu Simić prva je od ukupno šest kuća koje je Opština Gračanica u ovoj godini izgradila na osnovu Socijalne karte stanovanja. Ostalim porodicama ključeve novog doma predsednik Popović uručiće narednih dana.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments