• Početna>
  • Vesti>

Hadžiju: Ako LDK nastavi da insistira na mestu predsednika, idemo na nove izbore

Članica predsedništva Pokreta Samoopredeljenje, Aljbuljena Hadžiju potvrdila je da će se u toku ove nedelje sastati lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i lider LDK, Isa Mustafa, kako bi finalizirali sporazum o formiranju nove vlade Kosova.

Ali, ukoliko LDK nastavi da insistira na mestu predsednika, onda je jedina alternativa, prema rečima Hadžiju, izlazak na izbore.

Hadžiju je ovaj zahtev LDK čak i nazvala besmislenim.

Prema njenim rečima, nije bilo užurbanih reakcija da se formira vladajuća koalicija, čak ni kosovski predsednik, Hašim Tači, nije sazvao sednicu o konstituisanju kosovske skupštine.

U intervjuu za “KosovaPress”, Hadžiju je izrazila optimizam u pogledu koalicije između Pokreta Samoopredeljenje i LDK, jer je, prema njenim rečima, pitanje predsednika ono što razlikuje ova dva entiteta nakon što su se dogovorili o svim drugim tačkama.

U vezi sa tim da je koalicija između LVV i LDK zamrznuta takođe zbog podele nekih ministarstava, Hadžiju je rekla da to ne stoji jer će, prema njenim rečima, svi ministri, bez obzira na to kojem (političkom) subjektu pripadaju, odgovarati budućem premijeru, Aljbinu Kurtiju.

Inače, poslednji sastanak između lidera Pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija i LDK Ise Mustafe, održan je 2. decembra, a od tog dana nije održan nijedan drugi sastanak.

Centralna izborna komisija potvrdila je 27. novembra konačne rezultate izbora održanih 6. oktobra.

Izvor: Kosovapress / Kossev

Comments

Pročitaj još