„Svi za Kosmet“: Sportisti u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći

Humanitarna organizacija “Svi za Kosmet” peti put zaredom organizuje prazničnu akciju, u kojoj se prikupljaju paketići za decu Kosova i Metohije, kao i pomoć za ugrožene, višečlane porodice i svetinje sa Kosmeta.

Akcija se organizuje u 90 gradova i 14 država (SAD, Nemačka, Francuska…). Prošle godine organizacija je pripremila 5.300 paketića i podelila ih u 123 mesta. Tradicionalno, pakete lično dele članovi organizacije, za srpsku Novu godinu i Savindan. O važnosti akcije govori i to što se ove godine priključila dijaspora, ali i poznate ličnosti. Jedna od njih je nekadašnja reprezentativka Srbije u košarci Milica Dabović.

– Izuzetna mi je čast što mogu da odigram važne utakmice u životu i van košarkaškog terena, ali gde god da igram, igram srcem. Ljubav je ta koja pokreće svaku moju pobedu. Sada igramo za decu koja odrastaju na Kosovu i Metohiji, za njihove osmehe i snove. Priključi se i ti, postani deo naše ekipe i podrži akciju za decu Kosmeta, kako bi svako dete moglo da dobije novogodišnji paketić i nastavi da veruje u čarolije – poručila je Milica.

Izvor: Novosti 

Comments