Vulin Rami: Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je albanskom premijeru Ediju Rami da bi Albanci trebalo da prestanu da žive u samoobmani da su žrtve i da dozvole Srbima da sahrane svoje mrtve, a da kazne žive za njihovu smrt.

Aleksandar Vulin je u saopštenju odgovorio na objavu na Tviterukoju je albanski premijer Edi Rama uputio predsedniku Aleksandru Vučiću.

“Kako je moguće da se u današnje vreme negira dokumentovani ratni zločin kakav je masakr u selu Klečka ili Radonjićko jezero. Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve, dopustite prijatelji da živi Srbi sahrane svoje mrtve iz Žute kuće, neka bar saznaju gde su ostaci njihovih mrtvih, neka živi saznaju ko je mrtvim učinio dvogodišnjeg Danila Cokića u Livadicama. Prijatelju, neka živi kazne onog ko je streljao 14 žetelaca u Starom Grackom i ko je streljao decu na reci Bistrici, i da živi kazne onog ko je odsekao glavu monahu Haritonu u Prizrenu”, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na Raminu poruku predsedniku Aleksandru Vučiću.

“Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve. Dopustite da sahranimo mrtve i da za njihove smrti kaznimo žive”, izjavio je ministar Vulin, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Izvor RTS

Comments