• Početna>
  • Vesti>

UNS: Kampanja protiv Radomirovića posle gostovanja u Utisku nedelje

Udruženje novinara Srbije (UNS) upozorava javnost da je protiv predsednika UNS-a Vladimira Radomirovića na društvenim mrežama pokrenuta kampanja mržnje nakon njegovog gostovanja u Utisku nedelje na TV “Nova S”.

Radomirović je izložen hajci isključivo zbog toga što je u emisiji, u skladu sa novinarskim standardima u svetu, tražio objašnjenje urednice Vesne Mališić za povučenu naslovnicu NIN-a na kojoj je puška uperena u predsednika Srbije, kao i odgovor zašto se kolegijum nije suprotstavio odluci Ringijer Aksel Špringera da povuče naslovnicu, videvši to kao cenzuru i pokazatelj neslobode urednika od izdavača.

Istovremeno sa iznošenjem uvreda i pretnji na društvenim mrežama usledio je brutalni pokušaj diskreditacije antikorpucijskog sajta Pištaljka za koji Radomirović radi i njegovog novinarskog rada u zaštiti uzbunjivača.

UNS ukazuje da se, nažalost, kampanji klevetanja priključio novinar BIRN-a Slobodan Georgiev koji je na Tviteru izneo neistinu da je Radomirović, kao urednik Pištaljke, znao da je uzbunjivač Aleksandar Obradović iz Krušika uhapšen, a da to nije objavio. Georgiev je ovu ozbiljnu optužbu izneo bez ikakvog dokaza, što je samo po sebi kršenje Kodeksa novinara Srbije.

Izvor: UNS

Comments

Pročitaj još