Srpska lista: Od strane kosovskog kvazi pravosuđa podignuta optužnica bez ijednog dokaza

“Sa željom da se skrene pažnja javnosti u Prištini sa rada Specijalnog suda za zločine pripadnika OVK, ali i političkih previranja među albanskim partijama, od strane kosovskog kvazi pravosuđa podignuta je optužnica bez ijednog dokaza protiv optuženih” navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Svima je više nego jasno da je ovim sramnim i neosnovanim aktom odapeta strela prema severu Kosova i Metohije, sa ciljem kriminalizacije svih ponosnih Srba i Srpkinja koje nisu spremne da se predaju i kleče pred albanskim političarima u Prištini” dodaje se u saopštenju.

“Po pravilu, kada je u pitanju kosovsko pravosuđe, osim političkih motiva, optužnica ne nudi nijedan dokaz o krivici bilo koga od optuženih, a posebno ne protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, čiji progon ima za cilj njegovo izgnanstvo sa Kosova i Metohije kako bi se oslabio otpor srpskog naroda” ističe se.

“Srpska lista najoštrije osuđuje politizaciju ovog postupka od trenutka njegovog pokretanja, jer on nije pokrenut sa ciljem pronalaženja odgovornih za ubistvo Olivera Ivanovića” navodi se.

“Javno zahtevamo od međunarodnih predstavnika da se distanciraju od ovog političkog progona, kao i da pomno prate sve što tužilaštvo pokušava da predstavi kao dokaze, jer je ovaj proces vrh ledenog brega ugnjetavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji” zaključuje se u saopštenju Srpske liste,

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments