• Početna>
  • Vesti>

Ministarka Hodžić učestvovala na skupu u organizaciji SDC/DEMOS, na temu: “Opštinski učinak – put ka napred”

Ministarka administracije lokalne samouprave Adrijana Hodžić učestvovala je na skupu koji je organizovan od strane SDC/DEMOS, na temu: ’’Opštinski učinak – put ka napred’’.

Tom prilikom okupljeni su svi predstavnici lokalnih samouprava sa teritorije Kosova a prisutna je bila i švedska ambasadorka na Kosovu.

Ministarka Hodžić je izrazila duboku zahvalnost projektu SDC/DEMOS na odličnoj dosadašnjoj saradnji, zbog koje sve uključene strane mogu biti ponosne jer je rezultat bio očigledan a na terenu su implementirani projekti od javnog značaja.

Glavna poruka ministarke Hodžić je bila upućena pre svega gradonačelnicima, koje je pozvala da svakoga dana insistiraju kod svojih službenika, na što efikasnijim uslugama za građane, jer samo ukoliko ispunjavaju kriterijume zacrtane u narednom projektu za učinak opština, biće nagrađivani i za naredne projekte.

Ministarka Hodžić je uputila jasnu poruku i potencijalnim donatorima, zahtevajući od njih da se uključe, sa svojim sredstvima i u saradnji sa MALS-om daju svoj doprinos u realizaciji projekta za učinak opština, koji će unaprediti rad lokalnih samouprava, pre svega povećati transparantnost opština i razviti mehanizam za uključivanje građana u procesu donošenja odluka.

“Tako ćemo graditi istinski demokratsko društvo” istakla je ministarka Hodžić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još