• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj prihvata poziv Samoopredeljenja za učešće u dijalogu s Beogradom

Alijansa za budućnost Kosova, koju predvodi Ramuš Haradinaj, prihvata poziv Samoopredeljenja da bude deo buduće delegacije Kosova u dijalogu s Beogradom, prenosi Kosova Press.

Kako se u tekstu navodi, prošlo je više od godinu dana od obustave razgovora između Kosova i Srbije, a sada kada se očekuje formiranje nove vlade, postoji potreba da se sve strane uključe u proces dijaloga.

Pobednička stranka Pokret Samoopredeljenje i njen vođa Aljbin Kurti najavili su, piše list, da će voditi dijalog i poručili da će pozvati opozicione stranke da budu deo delegacije.

Ramuš Haradinaj rekao je za KosovaPress da će, iako će biti u opoziciji, podržati novu vladu u bilo kojoj temi od nacionalnog interesa.

Upitan da li je ABK spremna da sarađuje sa vladom i bude deo državne delegacije za razgovore, Haradinaj je rekao da podržava interese Kosova i da bi svi trebalo da budu spremni da se uključe u teme od nacionalnog interesa.

Pored ABK-a, KosovaPress je pokušao da dobije stav Demokratske partije Kosova i Socijaldemokratske inicijative, stranaka koje će, po svemu sudeći, takođe biti u opoziciji, ali zvaničnici ovih stranaka nisu odgovorili na ovo pitanje.

Izvor RTV KIM ,Kosova press

Comments

Pročitaj još