KM: Odbojkaškim klubovima uručena sportska oprema

Sportski Savez Kosova i Metohije danas su posetili predsednik Odbojkaškog Saveza Srbije Zoran Gajić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine Vladimir Batez, kao i predsednik Odbojkaškog Saveza Vojvodine Petar Bogunović, i tom prikilom odbojkaškim klubovima uručili poklone.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine Vladimir Batez je pozdravio sportiste i predstavnike klubova i poželeo im još bolje takmićarske rezultate.

“Danas donosimo jednu donaciju odbojkaškom savezu Kosova i Metohije u vidu odbojkaških lopti koje ćemo podeliti svim odbojkaškim klubovima na Kosovu i Metohiji. Ono što nam je posebno zadovoljstvo je i to što ćemo imati priliku da porazgovaramo o raznim temama, u smislu pružanja podrške svim sportskim klubovima, i u odbojci i u drugim granama sporta. Sa sportskim savezima sa prostora Kosova i Metohiji godinama dobro sarađujemo, a danas imamo i tu čast da prisustvujemo obeležavanju 45 godina od osnivanja odbojkaškog kluba Brezovica i svečanoj akademiji koja će se tim povodom održati. Taodje želim da izrazim zahvalnost domaćinima na organizaciji ovog susreta, izrazim zadovoljstvo što su smo danas ovde i u poseti jednom ovako lepo sportskom objektu koji će sigurno dati ogroman podsticaj i klubovima i svim sportovima da u budućnosti i imaju veći broj dece i da postižu što bolje takmičarske rezultate”.

Predsednik Odbojkaškog Saveza Srbije Zoran Gajić je izrazio zadovoljstvo što se nalazi u delegaciji koja je danas ovde donela poklone klubovima.

“Ja sam veoma zadovoljan što se nalazimo ovde a pre svega što vidim ovaj novi objekat. Ovo je nešto što nam treba na čitavoj teritoriji Srbije a ne samo ovde. Zatvoreni sportski objekti su nešto što pruža mogućnost da se što više dece bavi sportom u kontinuitetu.  Nije nikakva tajna da pre svega odbojka ima problem, nekako je uvek poslednja u nomenklaturi sportova da dobije dobre termin za trening od seniorskih do pionirske kategorija i nadam se da će termini biti ravnopravno raspoređeni, kako na rukomet, košarku tako da će i odbojka dobiti značajne dobre termine u ovoj hali. Meni je veoma drago što ćemo pomoći na taj način što će klubovi dobiti lopte. Mi smo i ranije pomagali, i ubuduće ćemo to raditi”. Gajić je takodje istakao da su u razgovoru sa rukovodstvom odbojkaškog saveza Kosova i Metohije ponudili svaku pomoć i da očekuju da će ona  u narednom periodu biti intenzivnija, “i što se tiče edukacije trenera i uopšte učešća u svim aktivnostima koje pravi Odbojkaški savez Srbije”.

Prisutne sportiste, predstavnike klubova i sportske radnike pozdravio je i predsednik Odbojkaškog Saveza Vojvodine Petar Bogunović i istakao nastavak saradnje odbojkaških Saveza Vojvodine i Kosova i Metohije.

Goste je u novoizgradjenoj sportskoj hali dočekao i pozdravio Goran Kovač predsednik Sportskog Saveza Kosova i Metohije, a nakon toga su klubovima uručeni pokloni.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još