• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Mitrovica: KFOR donirao opremu Vatrogasnoj jedinici

Vatrogasna jedinica u Severnoj Mitrovici je od KFOR-a dobila donaciju koja se sastoji od seta opreme koja će unaprediti njihove bezbednosne sposobnosti u njihovoj zoni odgovornosti.

KFOR-ov tim je pripadnicima vatrogasne jedinice u Severnoj Mitrovici uručio zaštitnu opremu, merdevine, creva, pumpe i jednu motornu testeru, u cilju podrške njihovim aktivnostima na zaštiti lokalnog stanovništva od požara i elementarnih nepogoda.

Projekat “Protivpožarna oprema” pokrenuloe su Jedinice za civilno-vojnu saradnju KFOR-a u bliskoj saradnji sa KFOR-ovim Timom za vezu K2 i predsednikom opštine Severna Mitrovica, a realizovala ga je KFOR-ova Regionalna komanda Istok.

Ministarka administracije i lokalne samouprave Adrijana Hodžić  – koja je prisustvovala uručenju donacije zajedno sa predsednikom opštine Severna Mitrovica Goranom Rakićem – zahvalila se KFOR-u na podršci koju pruža svim opštinama i istakla da je “podrška KFOR-a u saglasnosti sa naporima u korist lokalne vatrogasne jedinice od strane opštine Severna Mitrovica”.

Gradona;elnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić, koji je bio veoma zahvalan na donaciji, izrazio je svoje zadovoljstvo, istakavši da se “prijateljstvo i međusobno poštovanje nastavlja”, a da će “ova donacija KFOR-a poboljšati svakodnevne aktivnosti i uslove rada vatrogasne jednice u Severnoj Mitrovici”. 

KFOR je posvećen bezbednosti i stabilnosti na Kosovu i podržavanju izgradnje kapaciteta lokalnih bezbednosnih institucija kroz projekte i donacije koje mogu poboljšati budućnost stanovništva.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još