Comnet: Ustajemo protiv Zelenovićevog govora mržnje

Udruženje elektronskih medija Comnet izražava najdublju zabrinutost zbog opasne retorike gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića i njegovih otvorenih poziva na nasilje i fizički obračun sa političkim neistomišljenicima.

“Poziv na rušenje legitimno izabrane vlasti smatramo još opasnijim kad dolazi od osobe koja je već bila u sukobu sa zakonom i koja je u prvostepenom postupku osuđena za nenamensko trošenje čak pet miliona evra iz budžeta opštine Šabac. Kao udruženje se od osnivanja zalažemo, između ostalog, i za kulturu govora i tolerancije u medijima i zato odlučno ustajemo protiv Zelenovićevog govora mržnje koji je otvoreno prezentovao u intervjuu televiziji N1. U najboljoj nameri i opštem interesu građana, apelujemo na gradonačelnika Šapca, ali i njegove političke saborce iz Saveza za Srbiju da prestanu sa govorom mržnje, brutalnim i često ne samo verbalnim napadima na političke neistomišljenike, a posebno na žene, koje su više puta bile meta najgnusnijih, mizoginih uvreda” , stoji u zvaničnom saopštenju a objavljeno je kao reakcija na izjavu Zelenovića u intervjuu N1 televiziji.

Gradonačelnik Šapca i jedan od lidera Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je za N1 da se ne plaši Miše Vacića, ali da se zbog pretnji lidera Srpske desnice oseća ugroženim, jer, kako veruje, on ništa ne govori bez dozvole ili uputstva predsednika države Aleksandra Vučića. Rešenje za rastuće podele i lošu atmosferu u drušvu, Zelenović vidi u poštenim izborima, ali istovremeno konstatuje da vlast ne pokazuje spremnost da se izborni uslovi promene.

Rekao je da je pokrenut predistražni postupak zbog iyrečenih uvreda na njegov račun ali kako je rekao u Novom danu TV N1, ne očekuje da će se išta desiti, jer ni pretnje koje je ranije dobijao nisu procesuirane.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još