• Početna>
  • Vesti>

Spirić najavio izgradnju 10 stambenih zgrada u Kosovskoj Mitrovici

Radovi na deonici “Česmin lug” se približavaju kraju a izgradnja pristupnog puta je uskoro gotova, kao i radovi na hladnjači koji imaju za cilj otkup voća sa prostora Kosova i Metohije, istakao je danas predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

“Predviđeno je da preduzeće “Metoh” profunkcioniše za koji je predviđeno da pre svega bude centar za otkup za sve proizvođače na prostoru Kosova i Metohije” rekao je on.

Ovo je samo jedan od pripremnih radova kada su u pitanju infrastrukturni projekti.

“Želimo da istaknemo da su sredstva izdvojena od strane Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju koje spadaju u sveobuhvatni paket pomoći koja je inicijativa samog predsednika Aleksandra Vučića. Obezbeđena su sredstva u iznosu od 166 miliona dinara za pristupni put i vezu Raška – Kosovska Mitrovica kao i igradnja samog mosta u neposrednoj blizini “Dudinog krša” rekao je Spirić.

On dodaje da su radovi na raščišćavanju terena u toku.

“Takođe želim da istaknem da se tenderska dokumentacija priprema i u narednim danima će biti tender za put i most. U neposrednoj blizini se takođe radi na raščišćavanju terena i pripremnih radova za izgradnju sportskog terena za koji je Kancelarija za Kosovo i Metohiju takođe izdvojila 158 miliona dinara” navodi Spirić.

Spirić je najavio izgradnju 10 zgrada sa 120 stambenih jedinica u 2020. godini.

“To je jasan pokazatelj da naša država Srbija nikada ne odustaje od pružanja pomoći našem narodu na prostoru KiM. Ponavljam ovo je još jedan vid pomoći našem narodu na KiM za koje je izdvojeno gotovo 400 miliona dinara za organizaciju projekata do kraja ove godine. Dodatnih 5 miliona dinara je obezbedila Kancelarija za KIM kako bi ovaj put povezali i 23 miliona 643 hiljade je izdvojeno za magacinski prostor i samu hladnjaču“ rekao je Spirić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još