• Početna>
  • Vesti>

Kozarev sa grupom od 30 studenata Američkog univerziteta

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev primio je danas grupu od 30 studenata Američkog univerziteta, odeljenja u Briselu, koje je predvodio profesor DŽerom Šeridan.

Kozarev je studente ovog univerziteta, koji u sklopu studija o EU i NATO svake godine posećuju region, upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

Objasnivši im istorijsku dimenziju problema u našoj južnoj pokrajini, Kozarev se  osvrnuo na perspektive razvoja situacije, podvukavši opredeljenost Srbije da probleme rešava mirnim putem kroz dijalog, ali i spremnost da adekvatno zaštiti Srbe na KiM od bilo kakvog pokušaja ponavljanja pogroma iz 1999. i 2004. godine.

Kozarev je predstavio sve što na tom prostoru rade Kancelarija za Kosovo i Metohiju i direktor Marko Đurić, sa akcentom na najvećem investicionom ciklusu za ekonomski razvoj pokrajine koji je pokrenut zahvaljujući podršci predsednika Aleksandra Vučića.

Kozarev je izrazio uverenje da će ekstremni stavovi u Prištini morati da se ublaže i takse na robu iz centralne Srbije ukinu da bi se razgovori, koji mogu da rezultiraju samo kompromisom, a ne jednostranim ili nametnutim rešenjima, nastavili, navodi se u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još