• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Deo krova sa zgrade Osnovnog suda pao na zgradu staračkog doma

Usled jakog vetra, u Gračanici se večeras obrušio krov kosovskog Osnovnog suda, na zgradu staračkog doma i jedan od objekata kontejnerskog naselja na Padalištu u kome se nalazila trudnica.

Prema informacijama dobijenih od nadležnih iz opštine Gračanica, povređenih nema a toku je evakuacija korisnika Doma za stare i stanovnika naselja na Padalištu.

Dom za stare i kontejnersko naselje večeras je obišao predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sa saradnicima.

“Kao što imate prilike da vidite krov sa nove zgrade Osnovnog suda je pao na starački dom. Dobro je to što niko nije povređen i što smo pravovremeno reagovali. Pored doma oštećen je i deo kontejnerskog naselja. Korisnici staračkog doma prebačeni su u Dom za decu sa specijalnim potrebama, koji se nalazi odmah pored staračkog doma. Razgovarali smo i sa policijom, istraga će pokazati šta se zapravo desilo i da li je zgrada urađena po propisima ili nije“, kazao je predsednik opštine Srđan Popović i dodao da je najbitnije da niko nije povređen.

Opština Gračanica će uraditi sve da se utvrdi šta je prouzrokovalo da se krov sruši na starački dom i ko je kriv, istakao je direktor Odeljenja za urbanizam opštine Gračanica Dejan Jovanović.

„Projekat izgradnje nove zgrade osnovnog suda u Gračanici finansiran je sa centralnog nivoa, oni su raspisali tender i izabrali izvođača radova. Moram da napomenem, da će opština Gračanica napraviti detaljani izveštaj i tražićemo od izvođača radova odgovornost i nadoknadu štete“, rekao je Jovanović.

On je dodao da je projekat i sredstva za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračanci obezbedio Sudski savet iz Prištine, koji je takođe bio nadležan i za nadzor.

„Prostirala sam veš kada je pala letva. Mnogo sam se uplašila brzo uzela dete koje je bilo napolju i sklonila se kod prve komšinice“, priča, za RTV Gračanica, vidno uznemirena Violeta Cvejić, koja živi u kontejnerskom naselju.

„Zahvaljujem Bogu što smo ostali živi. Ja, moja žena koja je u petom mesecu trudnoće, moj sin Mihajlo i komšinica Bilja koja je držala bebu sedeli smo kada je u jednom trenutku sve počelo da puca. Najpre sam pomislio da je strujni udar ili grom. Staklo je popucalo i svuda ga ima, cela konstrukcija krova je pala na ovaj kontejer. Mnogo smo se uplašili“, istakao je Zoran Ilić, stanovnik kontejnerskog naselja.

„Komšije su došle kod mene na čaj, ja sam držala bebu u naručju kada je nešto jako udarilo. Nismo znali šta je ali sada kada smo videli zahvaljujemo Bogu što smo živi, naročito trudnica jer da nije bilo rešetki na prozoru ne verujem da bi preživela“, rekla je Biljana Đokić.

Stanovnici kontejnerskog naselja, kao i korisnici staračkog doma su veoma uznemireni nakon večerašnjeg događaja.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još