• Početna>
  • Vesti>

SL: Medijsko umivanje Kurtijevog ekstremizma neće narušiti srpsko jedinstvo

Na izjave Aljbina Kurtija u emisiji Pressing na televiziji N1 reagovala je saopštenjem za javnost i Srpska lista. U saopštenju, koje prenosimo u celosti se kaže:

“Pokušaj da se lažima sakrije nesrkiveni šovinizam Aljbina Kurtija i mržnja prema svemu što je srpsko nije uspeo, ma koliko se on i njegovi promoteri u srpskom medijskom prostoru trudili.

Iako je najavio da će, silom međunarodnog pritiska, morati da poštuje rezultat Srpske liste, Kurti je pokušao da lažima i uvredama omalovaži pobedu srpskog naroda i jedinstva koje je srpski narod pokazao na izborima 6. oktobra.

Zaboravio je Kurti da pomene da je na svim biračkim mestima, na severu Kosova i Metohije bilo posmatrača iz albanskih političkih partija, članova OEBS i Evropske posmatračke misije, kao i posmatrača iz albanskih nevladininih organizacija. I niko od svih pomenutih nije u zapisniku uneo ijednu primedbu na proces glasanja. U laži su kratke noge, pa i Kurtiju.

Nije Kurti ni trepnuo, nastavio je da, glumeći demokratu, najbezočnije vređa srpski narod, nipodaštava naša prava, a obavezu prištinskih institucija prema srpskom narodu predstavi kroz intimu sa Nenadom Rašićem, koji je osvojio 70 puta manje glasova od Srpske liste. Pritom, bez imalo stida, kao dokazani promoter tzv. velike Albanije, pod zastavom druge zemlje priča o nekakvom miru i ekonomskom razvoju.

Sve što je bilo u interesu srpskog naroda, od formiranja Zajednice srpskih opština, pa do izmene i dopune zakona, uvek je bilo blokirano od strane Kurtija i njegovih poslanika dok su bili u opoziciji, zato ovaj pokušaj medijskog umivanja njegovog ekstremističkog pokreta nije i nikada neće proći kod Srba na Kosovu i Metohiji, stoji u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još