• Početna>
  • Vesti>

Izložba slika sa kolonije “Mladen Popović” u OŠ “Sveti Sava”: Zadatak nam je čuvanje srpskih korena i kulture

Povodom gradske slave Mitrovidana, u OŠ „Sveti Sava“ u Kosovskoj Mitrovici danas je otvorena izložba radova nastalih na likovnoj koloniji „Mladen Popović“ koja se tradicionalno održava u našem  gradu, u okviru Sabora kulturnog narodnog stvaralaštva. Ovaj događaj organizuje Kulturni centar „Dragica Žarković“ kao deo Mitrovdanskog salona kulture.

„Ovaj program je namenjen građannima kOsovkse  Mitrovice a posebno đacima osnovnih školai to nas posebno raduje“ rekao je direktor KC „Dragica Žarković“ Miodrag Radomirović.

Ova izložba se tradicionalno izlaže u osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Branko Radičević.

Radomirović najavljuje da se saradnja centra sa školama nastavlja i u narednim mesecima, špa bi tako oko Savindana,valjalo očekivati novu zbirku đačkih literarnih radova.

„Ovih dana radimo na prikupljanju literarnih i likovnih radova. Povodom Svetog Save, mi ćemo štampati novu zbirku radiova, ali i prvi katalog likovnih radova. Pokrenućemo i nove aktivnosti sa mitrovačkim školama poput oživljavanja sekcija“ najavio je Radomirović i dodao da je očuvanje srpskog identiteta, korena i kulture na Kosovu i Metohiji, ali i podržavanje budućih umetnika koji stasavaju u tim školama, zadatak svih institucija na ovom području.

Učenici ove škole pripremili su ovim povodom prigodan kulturno-umetnički  program, inspirisan Mitrovdanom.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još