• Početna>
  • Vesti>

Rađen ugostio decu sa Kosova: Cilj je ispunjen, svi su naučili da plivaju

Zahvaljujući saradnji Kancelarije za KiM i kampa „Number one“ u Pančevu, treću godinu zaredom, bili su mališani sa Kosova. Deca su u proteklih osam dana savladala tehniku plivanja, otkrila tajne vaterpola, a imala su i priliku da se upoznaju sa legendama našeg najtrofejnijeg sporta.

Deca su pored sjajnih treninga imala priliku i da upoznaju Beograd, tako da su za osam dana obišla: Kalemegdan, Avalski toranj, Hram Svetog Save, stadion „Rajko Mitić“, Vojni muzej, Prirodnjački muzej, muzej Iluzija i muzej Nikole Tesle. Projekat je podržao i grad Pančevo.

„Deca su sjajna! Cilj je ispunjen, jer su svi naučili da plivaju. Radujemo se nastavku saradnje sa kancelarijom za Kosovo i Metohiju kao i sa opštinom Gračanica. Posebno bih se zahvalio Vladiki Stefanu Sariću i sveštenstvu Hrama Svetog Save. Vaterpolo klub „Vind sport“ ugostio je decu na bazenu, gde smo zajedničkim snagama naučili osnovne tehnike vaterpola. Vidimo se i u sezoni 4 sa novim programima i inovacijama“, istakao je kordinator kampa, legendarni vaterpolista Nikola Rađen.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još