• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Ako Kurti bude odlučivao, takse na robu iz centralne Srbije biće još dugo na snazi

Beograd, 16. maja 2019. - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric (na slici) sastao se danas sa ambasadorom Slovenije Iztokom Jarcom. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

“Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu. Danas je godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, i verujem da, ako Kurti bude odlučivao o tome, neće biti poslednja” ističe se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

U saopštenju se dodaje da je “čitava njegova politička karijera građena na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji, i bez nje bi on bio samo prazna politička ljuštura, zato će do kraja insistirati na zaoštravanju odnosa Beograda i Prištine i produbljivanju međuetničkog jaza na Kosovu i Metohiji”.

Vreme je da međunarodna zajednica, pre svega sponzori samoproglašene nezavisnosti Kosova, shvate da podrška jednoj osobi koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji nikome ne može doneti dobro, dodaje se.

“Albanski narod na Kosovu i Metohiji zaslužuje novu generaciju političara čija karijera nije ponikla u blatu iredentizma i ratne euforije” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još