Đurić: Ako Kurti bude odlučivao, takse na robu iz centralne Srbije biće još dugo na snazi

“Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu. Danas je godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, i verujem da, ako Kurti bude odlučivao o tome, neće biti poslednja” ističe se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

U saopštenju se dodaje da je “čitava njegova politička karijera građena na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji, i bez nje bi on bio samo prazna politička ljuštura, zato će do kraja insistirati na zaoštravanju odnosa Beograda i Prištine i produbljivanju međuetničkog jaza na Kosovu i Metohiji”.

Vreme je da međunarodna zajednica, pre svega sponzori samoproglašene nezavisnosti Kosova, shvate da podrška jednoj osobi koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji nikome ne može doneti dobro, dodaje se.

“Albanski narod na Kosovu i Metohiji zaslužuje novu generaciju političara čija karijera nije ponikla u blatu iredentizma i ratne euforije” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments