Raspodela podsticajnih sredstava za potrebe podrške razvoju poljoprivredne delatnosti

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović prisustvovaće danas u 13 časova u Leposaviću raspodeli jednog dela podsticajnih sredstava za potrebe podrške razvoju poljoprivredne delatnosti za oko 80 poljoprivrednih proizvođača sa područje opštine Leposavić, a u skladu sa Programom Kancelarije za Kosovo i Metohiju za raspodelu i korišćenje podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede na Kosovu i Metohiji za  2018. i 2019.godinu.

Tim Programom Kancelarija za Kosovo i Metohiju je tokom 2018. godine za potrebe razvoja poljoprivrede u opštini Leposavić izdvojila 20.107.074,00 dinara, a tokom 2019. godine 15.000.113,00 dinara.

Ovom prilikom će, iz Programa raspodele i korišćenja podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede na KiM za 2018. godinu, biti uručena oprema za navodnjavanje kap po kap i trimeri za potrebe 50 korisnika sa ovog područja.  

Iz Programa raspodele podsticajnih sredstava za 2019. godinu, sedam motokultivatora, 10 traktorskih freza, četiri priključne mašine za motokultivatore, dva dvoobrazna traktorska pluga, jedna balirka za seno, jedna traktorska drljača i jedna traktorska tanjirača, dve traktorske kose i jedan atomizer biće raspodeljeni za potrebe 29 poljoprivrednih domaćinstava, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments