• Početna>
  • Vesti>

Snabdevanje vodom se stabilizuje; Hodžić: Blokirani računi regionalnog vodovoda u južnoj Mitrovici

Zbog navodnog duga “Vodovoda” prema fabrici u Šipolju ,jutros je došlo do prekida u vodosnabdevanju, izjavio je za portal Kossev direktor Fabrike vode Kadri Istrefi.

Direktor JKP”Vodovod Ibar” Miodrag Ralić , je u izjavi za Radio Kosovska Mitrovica rekao da se razmatra iznalaženje rešenja vodosnabdevanja i da će korisnici u severnom delu grada uskoro dobiti vodu za piće.

Ministarka administracije lokalne samouprave u kosovskoj vladi Adrijana Hodžić, izjavila je za Radio Kontakt Plus da je vodosnadevanje u severnom delu Mitrovice i Zvečanu prekinuto, jer su regionalnom vodovodu u južnoj Mitrovici blokirani računi zbog prinudne naplate pokrenute od strane vodoprivrednog preduzeća “Ibar Lepenac”.

Hodžić je rekla da je od kosovskog ministra za ekonomski razvoj zaduženog za vodokompanije Valjdrina Luke zatražila hitno rešavanje ovog problema, te da je dobila obećanje da će se situacija sa vodosnabdevanjem rešiti u toku dana. 

Ona je dodala da je tražila da se ovo pitanje hitno reši, pozivajući se na prethodni sastanak od pre nekoliko meseci, na kome su svi akteri rekli da voditi računa da do prekida snabdevanja ne dođe.

Problem vodosnabdevanja, ministarka Hodžić predočila je i predstavnicima EU na Kosovu.

Inače poslednje analize vode pokazuju da je ispravna hemijski i bakteriološki.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica,Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još