• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Poslednji koji bi trebalo da govori o KiM je Vuk Jeremić

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju i potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da je poslednji čovek na planeti koji bi trebalo ikada da govori o KiM predsednik Narodne stranke i bivši ministar unutrašnjih poslova Vuk Jeremić, prenosi Tanjug.

Đurić je naglasio da će Jeremić  posle svega što je učinio, “čime je oslabio pozicije Srbije u južnoj pokrajini i otežao položaj srpskog naroda, ostati zapamćen kao jedan od najvećih rušilaca srpskih državnih i nacionalnih interesa u istoriji i kao jedan od najvećih saveznika albanskog separatističkog pokreta”.

U izjavi za javnost Đurić je rekao da je zbog svojih poteza Jeremić postao “kosovarski heroj” i omiljeni srpski političar u Prištini.

Naveo je da je Jeremić direktno odgovoran za to što je samoproglašeno Kosovo od Međunarodnog suda pravde dobilo potvrdu legalnosti proglašenja nezavisnosti, što je i do danas najveći politički argument prištinskih separatista u međunarodnoj komunikaciji.

“Bio je advokat i realizator izmeštanja dijaloga o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije, bio je i nadležan za dijalog sa Prištinom i niz sporazuma kojima je Srbija fazno istiskivana sa Kosova i Metohije, da bi na kraju sve rezultiralo i postavljanjem faktičke granice između Srba i Srba i instaliranjem albanskih policajaca i carinika na Jarinju i Brnjaku”, zaključio je Đurić.

Izvor; Tanjug

Comments

Pročitaj još