• Početna>
  • Vesti>

“Srpska lista deo rešenja uz puno uvažavanje srpskog naroda”

Delegacija Srpske liste predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem sastala se sa specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan Metjuom Palmerom i ambasadorom SAD u Prištini Filipom Kosnetom, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Na sastanku je analizirana postizborna situacija na Kosovu i Metohiji, sa posebnim akcentom na nastavak dijaloga Beograda i Priština, u cilju smanjenja tenzija i očuvanja mira.

Predstavnici Srpske liste su predočili jasan stav da je potrebno najhitnije ukinuti takse i nastaviti dijalog u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja.

“Što se tiče učešća u vladi, mi u tu vladu pod ovakvim uslovima nećemo trčati, jer nama nisu potrebne funkcije zarad njih samih, već u cilju zaštite interesa srpskog naroda. Sa druge strane, Metju Palmer je podvukao da su SAD posebno zainteresovane za brzo formiranje vlade i što skoriji nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i puno poštovanje vladavine prava, što
će omogućiti razvoj ekonomije i bolji život svih građana” navodi se u saopštenju.

Na kraju sastanka delegacija Srpske liste je ponovila jasan stav, da Srpska lista nikada nije bila deo problema, već deo rešenja uz puno uvažavanje interesa srpskog naroda, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još