• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Održan okrugli sto u vezi sa sprečavanjem trgovine ljudima i nasilja u porodici

Kosovska policija, tj. Direkcija za rad policije i osoblja u zajednici, Direkcija za trgovinu ljudima, u organizaciji američkog ICITAP-a i Skupštine opštine Gračanica, održali su danas u Domu kulture u Gračanici okrugli sto pod nazivom “Pomoć u sprečavanju i suzbijanju trgovine ljudima i sprečavanju nasilja u porodici”.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, panelisti okruglog stola predstavili su svoje poglede na ove pojave i posledice koje one imaju na zajednicu u celini.

Učesnicima su predstavljene njihove dužnosti, obaveze i zakonske odgovornosti tokom rešavanja ovih slučajeva.

U saopštenju se dodaje, da su ovaj okrugli prisutni pozdravili, a policijska prezentacija izazvala je radoznalost učesnika koji su imali priliku da postave mnoga pitanja u vezi trgovine ljudima i nasilja u porodici.

Kosovska policija poziva sve građane koji su svesni slučajeva trgovine ljudima i nasilja u porodici, da prijave to na sledeće brojeve telefona:

192;  0800 111 12;  0800 199 999,

kao i na imejl adrese info@kosovopolice.comantitrafikim@kosovopolice.com.

Sastanku su prisustvovali odbornici SO Gračanica, komandant policijske stanice te opštine, službenici Centra za socijalni rad, pripadnici KBS-a, predstavnici NVO-a, profesori i studenti iz Visoke škole za komunikaciju Gračanica kao i građani.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još