• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Albanski ekstremisti ogrezli u mržnji, Srbija će umeti da zaštiti svoj narod

Ispisivanja pretećih poruka na Domu kulture i Osnovnoj školi u Babinom Mostu kod Obilića tužan je pokazatelj koliko su albanski ekstremisti ogrezli u mržnji i koliki ih ljudski i civilizacijski jaz odvaja od normalnih ljudi, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića povodom najnovijeg ispisivanja grfaita “UČK” na ovim objektima.

“Vandalizovanje Doma kulture grafitima UČK pokazuje koliko su oni daleko od kulture i mogućnosti da žive u zajednici sa bilo kim ko ne deli njihove šovinističke i rasističke poglede na svet. Ne možemo se praviti slepi i ne zaključiti da ovaj incident i mnogi drugi pre njega nemaju veze sa sveopštom radikalizacijom na Kosovu i Metohiji i političkim uspehom albanskih ekstremističkih snaga na poslednjim izborima, koji je očito dao vetar u jedra najprimitivnijim i najekstremnijim društvenim nagonima i ohrabrenje najagresivnijima”.

Upozoravam još jednom ekstremiste na Kosovu i Metohiji da se ne igraju sa bezbednošću naše dece i da ne prete Srbima, jer Srbija će umeti da zaštiti svoj narod od nasilja i proterivanja u svakom delu Kosova i Metohije, zaključuje se u saopštenju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments

Pročitaj još