• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Grigorije svojim izjavama vređa narod na Kosovu

Srpska lista je saopštenjem za javnost reagovala na izjavu episkopa Diseldorfa i Nemačke Grigorija u kojoj je izbore na Kosovu okarakterisao kao sramotne i nedemokratske, a pobedu Srpske liste sramotom. U saopštenju koje prenosimo u celosti se kaže:

“Samo pokvaren i politikantskim strastima zaslepljen čovek može zamerati Srbima na Kosovu i Metohiji zbog toga što ih se 96 odsto u uslovima progona i zatiranja okupilo oko državne politike. Ovime se vladika Grigorije, na žalost, direktno pridružio plejadi onih za koje su srpski glasovi na Kosovu i Metohiji zaraženi variolom verom.

Grigoriju, da stvari budu jasne, zapravo smeta to što Srbi na Kosovu i Metohiji podržavaju čoveka koji je našem narodu vratio veru da se u teškom i zlom vremenu može sačuvati i opstati. Smeta mu Aleksandar Vučić jer jeste sve ono što Grigorijevi miljenici nisu. Smeta mu što su oni a ne on, koga mrzi, postavili granicu na Jarinju i Brnjaku, porazili Srbiju pred Međunarodnim sudom pravde i načinili brojna druga zla.

Smeta mu što je Vučić obnavljao i obnovio desetine srpskih hramova na Kosovu i Metohiji dok su njegovi miljenici na paljenje hramova dok su obavljali najviše funkcije ćutali.

Niko ne osporava politikantu Grigoriju puno pravo da agituje za svoje pulene, ali mu ništa ne daje za pravo da vređa i ponižava i narod na Kosmetu kome je najteže. Na taj način samo prlja i izneverava srpsku i pravoslavnu mantiju koja mu je poverena na čuvanje i raduje srpske neprijatelje koji se do neba vesele otrovnim strelicama odapetim na sopstveni narod.

Neprirodno je da jednom vladiki Srpske pravoslavne crkve smeta sabornost koju su Srbi na Kosovu i Metohiji ostvarili boreći se za golo postojanje u jednom neprijateljskom i negostoljubivom okruženju.

Bolje bi bilo da vladika Grigorije, kada se gleda u ogledalu, kao što to voli da čini, zapita kakvi su pravi razlozi njegovih dnevnopolitičkih strasti… i da li je svete mu poverene dužnosti dostojan čovek koji je zbog političke ostrašćenosti i mržnje prema predsedniku Srbije spreman da sopstvenom narodu zamera na tome što ostvaruje srpski i svetosavski ideal sloge boreći se za opstanak.

Grigorije može da se nada iskrenom aplauzu samo onih koji žele slabu i podeljenu Srpsku pravoslavnu crkvu i oslabljen položaj Srba na Kosovu i Metohiji, stoji u saopštenju Srpske liste

Da podsetimo da je Episkop Dizeldorfa i Nemačke Grigorije u emisiji Utisak nedelje na TV Nova S, naglasio je da je pogibiju Olivera Ivanovića teško podneo i ocenio da su izbori održani 6. oktobra na Kosovu sramotni i nedemokratski.

“Nisam slep. Hvaliti se u 21. veku sa preko 90 odsto glasova je najblaže rečeno glupost i sramota. Tako ja razgovaram s onim koji mi kaže da otvorim oči. Kod mene u Ljubinju jedan kad je rekao drugom ‘Na koji način ste došli do 96 odsto glasova?’, dobio je odgovor: ‘Nismo dobili, kupili smo.’ E, tu je kraj demokratije i to više nema veze sa bilo čim. Treba biti glup pa se hvaliti tim rezultatom”, kazao je Vladika Grigorije.

On je govorio i o svojoj knjizi “Gledajmo se u oči”, u kojoj oštro osuđuje počinioce ubistva lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, tvrdeći da koga tajne službe proglase izdajnikom, on to sigurno nije.

Izvor : RKM (saopštenje)

Comments

Pročitaj još