• Početna>
  • Vesti>

Na Brnjaku zaustavljeni košarkaši “Rasa” iz Novog Pazara

Nova zabrana na prelazu Brnjak na severu Kosova dočekala je danas dečake Košarkaškog kluba “Ras” iz Novog Pazara kojima pripadnici Kosovske policije nisu dozvolili ulazak na Kosovo.Pioniri i kadeti „Rasa“ trebali su u Kosovskoj Mitrovici da odigraju utakmice protiv svojih vršnjaka iz „Trepče“ i „Poletarca“.

 Put Mitrovice su trebali da krenu i dečaci iz KK “Novi Pazar” koji su u okviru trećeg kola Međuregionalne lige Srbije trebali snage da odmere sa vršnjacima iz “Trepče”. Ipak, nakon vesti o vraćanju svojih sugrađana iz “Rasa” nisu ni pošli iz Pazara, a kako su istakli, dobili su čvrsta uveravanja da im neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo.

Kosovska Mitrovica je posle gotovo dve decenije dobila novu sportsku halu koja je nedavno otvorena, ali sve češće zabrane kosovske policije na prelazima za ekipe iz Srbije ponovo uskraćuju žitelje grada na Ibru mogućnosti da bodre svoje sportiste.

Dugogodišnji sportski radnik i trener Košarkaškog kluba “Poletarac” iz Severne Mitrovice Saša Trpković rekao je za Kosovo Onlajn da je neshvatljivo da se deci zabrani da se bave sportom, nadmeću i druže.
„Ovo je najblaže rečeno presedan, jer je nezamislivo da se dečacima koji su jedino želeli da odigraju utakmicu, bez ikakvog pravog objašnjenja, zabrani prolazak. Predlažu nam da sve utakmice igramo van Kosova kao gosti. Pa zar naši sportisti nisu zaslužili da ih bodre i podržavaju u svog gradu simpatije, roditelji i prijatelji“, upitao je Trpković.

Zabrane za sportiste iz Srbije sve su češći primeri na prelazima sa Kosovom, a nedavno je rampa spuštena i fudbalarima Crvene zvezde, iako su preporuku za odigravanje utakmice protiv Trepče u Žitkovcu dale FIFA i UEFA.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još