Kancelarija za KiM: Potvrda šovinističkog odnosa Prištine prema svemu što ima veze sa Srbima i Srbijom

“Zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju dečacima iz novopazarskog košarkaškog kluba ‘Ras’ još jedna je potvrda sada već otvorenog šovinističkog odnosa Prištine prema svemu što ima bilo kakve veze sa Srbima i Srbijom”, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dodaje se da “način na koji se Priština danas odnosi prema Srbima razbija sve mitove o tome da su Albanci tradicionalne žrtve, a Srbi ugnjetači na Kosovu..

“Jasno je da iza zabrana Srbima sa Kosova i Metohije da se takmiče u okviru srpskih liga i takmičenja stoji podla namera da se naš narod izoluje, a Srbija u svakoj sferi, pa i u juniorskom i omladinskom sportu, istisne  iz naše južne pokrajine” stoji u saopštenju.

“Neverovatno je da albanske političke strukture u Prištini ovakvu antidemokratsku i anticivilizacijsku praksu sprovode uz prećutno odobravanje dela međunarodne zajednice, i to onog dela koji se predstavlja kao čuvar vrednosti koje Priština svakodnevno gazi” dodaje se.

“Očekujemo, pre svega, da međunarodne sportske asocijacije reaguju kako bi primorale Prištinu da pod pretnjom kazne odustane od ovakvog ponašanja, a svoj zvanični stav po ovom pitanju mora da iznese i Evropska unija, koja mora prestati da toleriše sistematsko obespravljivanje čitavog jednog naroda u srcu Evrope”, zaključuje se u saopštenju  Kancelarije za KiM.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments