• Početna>
  • Vesti>

Popović: Od Kurtijevih izjava više me zabrinjava ćutanje međunarodne zajednice

Član predsedništva Srpske liste Srđan Popović, komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da njegova vlada neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština, kaže da ga od tih ekstremističkih stavova više zabrinjava ćutanje međunarodne zajednice, posebno Evropske unije koja je bila posrednik potpisivanja Briselskog sporazuma.

Aljbin Kurti je za nekoliko medija na albanskom izjavio da vlada koju će predvoditi neće formirati Zajednicu opština sa srpskom većinom i da je taj dogovor postignut u Briselu „mrtvo slovo na papiru“. Član predsedništva Srpske liste Srđan Popović smatra da to znači da Kurti ne želi ni Srbe na Kosovu.

„Od Kurtijeve izjave u vezi sa Zajednicom srpskih opština, mene više zabrinjava ćutanje međunarodne zajednice, pre svega Evropske unije koji je garant njene implementacije. Radikalni ispadi Aljbina Kurtija su svakodnevica na Kosovu i on svojim izjavama širi netrpeljivost među zajednicama i uporno pokušava da prekroji volju srpskih birača na izborima“, rekao je Popović.

On je objasnio da je ZSO zamišljena kao jedini mehanizam koji će štititi interese i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

„ZSO nikako nije uperena protiv bilo kog naroda na Kosovu. Nažalost, Kurti i još neki pojedinci ne razumeju to na pravi način, a ko ne razume zbog čega je potrebno formiranje ZSO, taj zasigurno ne želi da vidi Srbe na ovim prostorima, ne razume situaciju na terenu i ono što je najbitnije, vraća nas u prošlost. Mi nismo na toj liniji, mi ćemo raditi na miru, na istini i pravdi, nama je u interesu da širimo dobrosusedske odnose i da dobro živimo sa našim komšijama. Zato je Srpska lista i dobila stoprocentnu podršku srpskog naroda, a Aljbin Kurti sa dobijenih 25% podrške svog naroda, to nikako ne može da razume“, zaključuje Popović.

Izvor: RTV Gračanica/TV Most

Comments

Pročitaj još