• Početna>
  • Vesti>

Koncert Crkvenog hora “Branislav Nušić” u kripti Hrama Svetog Save

Koncert Crkvenog hora “Branislav Nušić” iz Kosovske Mitrovice počeo je u 19 časova u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu a povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

Koncertu prisustvuje veliki broj Mitrovčana koji već godinama žive u Beogradu kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Došao sam lično i u ime Vlade Republike Srbije da vam se zahvalim.Vi činite dušu Kosovske Mitrovice. Prvi utisak koji sam stekao u tom gradu bila je anđeoska muzika i nebeske himne koje ste izvodili” rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji je horu čestitao jubilej.

“Sa ponosom nosite ime velikog Nušića koji je u vremenu možda težem nego što je ovo, nosio luču srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Na krilima vaše pesme da dočekamo slobodu za srpski narod na KiM” rekao je Đurić u svom obraćanju.

Koncertu prisustvuje i čuveni akademik i muzikolog Dimitrije Stefanović koji je pozdravio hor i poželeo im da još dugo postoje i zahvalio im što predano rade na očuvanju duhovne muzike.

Dirigent hora, Petar Rakić je zahvalio svima a posebno svojim Mitrovčanima koji su došli da uveličaju ovaj važan dan za hor. Posebnu zahvalnost uputio je akademiku Stefanoviću.

Repertoar čini duhovna muzika uglavnom srpskih kompozitora.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još