• Početna>
  • Vesti>

Fisnik Haljimi: Srpska lista je realnost, takse bizarne i nepromišljene

Politički analitičar iz Prištine Fisnik Haljimi ocenio je za Kosovo Onlajn da će na Kosovu biti još hapšenja povodom ratnih zločina i dodaje da ne očekuje nemire.

Premda se u prištinskoj štampi najavljuju mogući protesti veterana OVK protiv hapšenja njihovih saboraca, Fisnik Haljimi je mišljenja da se to neće dogoditi.

„Biće hapšenja, ali to neće poremetiti Kosovo. Kad nije poremetilo 2004. godine sa hapšenjem Ramuša Haradinaja, nikad nas neće poremetiti nikakav međunarodni sud“, rekao je Haljimi.  

Haljimi kaže da Srpsku listu vidi u budućoj kosovskoj vladi i da je to realnost i dodaje da smo na ovom prostoru imali krize i ratove kad god smo odbili da pogledamo realnosti u oči.

„Srpska lista je realnost, Srpsku listu treba gledati u oči i raditi sa njima kao što su radile i druge stranke i drugi ljudi na Kosovu“, naglasio je Haljimi.

Analitičar iz Prištine kaže da su takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH bile nepromišljene i da nikome nisu donele ništa dobro.

„Ja mislim da su se stranke o tome dogovorile pre nego što su i ušle u kampanju i mislim da je svima bilo jasno da će taksu skinuti pošto je bizarna, nešto sasvim nepromišljeno što ni u kom slučaju nije ni Kosovu ni Srbiji donelo ništa dobro“, rekao je Haljimi.  

On kaže da je Kosovo nepromišljenim postupkom prethodne vlade prvi put posle 30 godina samo sebe dovelo u situaciju da Srbija bude na strani zapadnih zemalja, a da Kosovo bude protiv.

Izvor Kosovoonline


Comments

Pročitaj još