Dalibor Jevtić se sastao sa senatorom Ronom Džonsonom

Sastankom sa senatorom Ronom Džonsonom potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić nastavio je svoju zvaničnu posetu Vašingtonu. Na sastanku koji su dvojica zvaničnika okarakterisala kao veoma dobrim i korisnim istaknuto je da bi razvoj ekonomije i samim tim konkrente investicije najbolje pomogli i pospešili nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Senator je posebno naglasio da je Amerika dala veliku važnost rešavanju pitanja odnosa Beograda i Prištine i da se takva jedna šansa ne sme propustiti.

Tokom sastanka istaknuto je da u rešavanje problema odnosa između dva naroda, srpskog i albanskog, treba ići korak po korak i da dijalog treba započeti što pre ali bez forsiranja da se do brzog rešenja dođe, već da postignuti kompromis za rezultat da dugoročni mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana. Naglašena je potreba ukidanja taksi na uvoz robe iz Srbije i BiH jer,kako je rečeno, protok robe treba da teče nesmetano.

Kada su u pitanju nedavno održani izbori na Kosovu i Metohiji, Jevtić je svom sagovorniku preneo da predstavnici Srpske liste neće biti deo problema, već deo rešenja ali će interese srpskog i ostalih nevećinskih naroda gde god bude bilo potrebno predstavljati isključivo na način da njihova prava ne budu ugrožena jer je zaštita ljudskih prava od suštinske važnosti za Srpsku listu. Jevtić je još jednom istakao da Srpskoj listi nije prioritet i neće biti deo Vlade Kosova u kojoj se ne poštuju ni oni kao politički predstavnici Srba na Kosmetu, pa samim tim ni građani koji su u velikom procentu glasali za Srpsku listu. Na kraju sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog ponovnog susreta dvojice zvaničnika i ujedno se saglasili da njihovi sastanci u budućnosti mogu i trebalo bi da budu češći.

Nakon sastanka sa senatorom Džonsonom, potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić će se u Beloj kući susreti sa direktorom Saveta za nacionalnu bezbednost SAD-a Džonom Eratom. Ovim sastankom biće završena višednevna Jevtićeva poseta Vašingtonu.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još